Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szülőknek Gyerekekről képes leírás - Gyerek.tlap.hu
részletek »

Szülőknek Gyerekekről - Gyerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyerek.tlap.hu » Szülőknek Gyerekekről
Keresés
Találatok száma - 21 db
A családi portál

A családi portál

A legjobb ötletek anyáknak. A családnak, a családról, a családért. Hogy az együtt töltött idő értékes és felhőtlen legyen. Egyedülálló programkalauzok gyerekszemmel! Hasznos időtöltés, gyakorlati tanácsok, kézségés képesség fejlesztés, gyermeknevelés, család, párkapcsolat, kreatív ötletek a mindennapokban.

Agresszivitás óvodáskorban

Agresszivitás óvodáskorban

Az agresszív viselkedést sokan, sokféle megközelítésben kutatták, napjainkban pedig különösen nagy figyelemben részesül a gyermekkori agresszivitás jelensége. Értelmezik frusztrációra adott válaszként vagy tanulás útján elsajátított magatartásformaként. Kialakulásában a gyermeket érő környezeti hatások meghatározó jellege mellett veleszületett tényezőként a temperamentumnak is szerepet tulajdonítanak. Az első dühreakciók már csecsemőkorban megjelennek, kétéves kor körüli heves kitörések jó esetben lecsengenek, ugyanakkor óvodás korra az agresszív megnyilvánulások széles repertoárja alakulhat ki egy-egy gyermekben. A cikk folytatásához kattints a linkre.

Boldog gyermek

Boldog gyermek

A honlap segítségével olyan ismereteket szerezhet, mely segít a gyermeknevelés során felmerülő érzelmi problémákat oldani. Ezáltal a szülő és a gyermek is eljuthat egy nyugodtabb, harmónikusabb állapotba. A szülő további hasznos útmutatást talál különböző tanulási, viselkedési és családi problémák esetén is.

Családi Hírnök

Családi Hírnök

A lap profilja: Színes, az élet számos területét érintő, főleg családanyáknak szóló magazin, amely azonban kitér más családtagokat érdeklő területekre. Kiemelt témáink, rovataink: - Család (gyereknevelés, párkapcsolat); - Lelkivilág (pszichológia, motiváció); - Kultúra (gyermek színdarabok, kirándulás, utazás); - Életmód (egészség, sport).

Családilap

Családilap

Családilap Szerkesztőség: Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 49. Levelezési cím: 1539 Budapest, Pf.:660 Telefon: 225-2395, Fax: 225-2399 E-mail: pf@csaladilap.hu

Gyes

Gyes

A www.gyes.info azért jött létre, hogy a folyamatosan naprakész információkkal tudjon szolgálni a Gyermekgondozási Segélynél bekövetkezett változásokról, az igénylésénél és a támogatás összegének mértékével kapcsolatos módosításokról. A szülők, a nevelőszülők és a gyám jogosult gyermekgondozási segélyre. A segélyt a gyermek 3. életévnek betöltéséig kaphatja. Ikrek esetén a tankötelessé válás évének végéig kapható a támogatás. Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetében a 10. életévének betöltéséig jár az ellátás. A szülők bármelyike igénybe veheti az ellátást, amennyiben egy háztartásban nevelik a gyereket. A nagyszülők is jogosultak lehetnek a gyes-re, abban az esetben, ha a gyermek az első életévét betöltötte, gondozása a szülők háztartásában történik, a szülők lemondanak a gyesről és egyetértenek abban, hogy az ellátást a nagyszülők kapják, feltéve, hogy mind a szülők mind a nagyszülők megfelelnek a jogosultsági feltételeknek.

Hírmutató

Hírmutató

gyerek - Hírmutató - gyerek - Hírmutató a Hírek iránytűje

Kamasz mediáció

Kamasz mediáció

A kamasz mediáció az egyik legnehezebb mediáció fajta a részvevők számára. A kamaszkor a fiatalok életében és a szüleik életében is viharos időszak. A kamaszgyerekek kezelése sok türelmet, megértést, szeretetet igényel. A kamaszmediáció sem a terápiáról szól, hiszen sokszor sürgető problémákat kell megoldani. A gyerek csavarog, iszik, drogozik, nem tanul, bukásra áll. Mindkét fél számára elfogadható napi rutin kialakítása a cél. Vállalások és engedmények huzavonája. A kamasz mediációs üléseken minden esetben pozitívumként van jelen az egymásra odafigyelés. Ezáltal közelebb kerülnek egymáshoz az eltávolódó családtagok.

Kismamaklub

Kismamaklub

Fórum kismamáknak a szülésről, anyaságról, gyerekekről valamint minden, a szülői léthez kapcsolódó témáról. Az ingyenes fórumon apukák is jelen vannak. A kismamaklub tagjai tanácsokkal segítik egymást illetve tájékoztató jellegű írásokat közölnek. A kismamák fóruma az a tér, ahol közösségre találnak a magyar anyák.

Hirdetés
Kistigris Magazin

Kistigris Magazin

kistigris, család, családtervezés, párkapcsolat, újszülött, csecsemő, nyaralás, szabadidő Kiadó Verlag Dashöfer Szakkiadó Korlátolt Felelősségű Társaság Cím: H-1062 Budapest, Andrássy út 126. Telefon: (06-1) 428-3800, 80/104-129 Fax: (06-1) 428-3801 E-mail: info@dashofer.hu Online ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Kreatív gyermekfotózás

Kreatív gyermekfotózás

Mialatt egy gyermek felcseperedik több száz, vagy ezer fotó készül róla, amelyek között csak néhány lesz igazán jó, és lássuk be, többségük a számítógép merevlemezén lesz elmentve. Ha olyan gyermekfotókat szeretne, amelyek albumba, vagy képkeretbe valóak, akkor szívesen állok a rendelkezésükre. A kreatív gyermekfotózás során olyan képeket készítek, amely kidomborítja a gyermeke személyiség jegyeit, így a fotók egyediek lesznek. Ha a gyermekfotózásól szeretne néhány kulisszatitkot találni, akkor is látogasson el a blogomra, mert időnként megosztok néhány tanácsot.

Lélekbirodalom - Testvérsorrend és személyiségfejlődés

Lélekbirodalom - Testvérsorrend és személyiségfejlődés

Milyen hatása van a születési sorrendnek a családban a gyermekek személysiégfejlődésére. Milyen karaktereket határoz meg, ha valaki elsőszülött, középső gyermek vagy utolsó szülött a családban? Mire érdemes odafigyelni a szülőknek, hogy megértse és segítse gyermeke felnőtté válását? A születési sorrend hatása elsősorban 5 éven belüli korkülönbség esetén érvényesül, és természetesen nem végérvényesen szab korlátokat a személyiség alakulásában, de mindenképpen meghatározó dinamika forrása a családban, amit lehetséges kezelni!

Magánóvoda előnyei

Magánóvoda előnyei

Tippek és tanácsok kis gyerekes szülőknek. Érdekességek és hasznos tanácsok miért érdemes magánóvodába járatni a gyermeket állami óvodák helyett. A gyerek fejlődésében nagyon fontos a 3-6 éves kor közötti időszak így érdemes figyelni arra hova járatjuk gyermekünket! A gyermek személyiségének fontos az óvodai közeg.

Miértek és hogyanok (könyv)

Miértek és hogyanok (könyv)

Tisztelt Szerkesztőség! A fenti linken található könyv hasznos tartalmat jelenthet az oldalon. A tartalomból: Elmesélhetőek-e a világ csodái? Felderíthető-e minden titok? Marcus Pfister könyvéből rádöbbenünk, hogy a gyerekek kérdései gyakran érdekesebbek, mint a felnőttek válaszai... Úgy gondolom a könyv a felnőttek számára is hasznos lehet, mivel segíthet megérteni a gyerekek gondolkodásmódját. További sok sikert!

Napocska Hírmondó

Napocska Hírmondó

Elérhetőség 4Kids Meseportál Kft. Budapest 1124 Bürök u. 55-57. Postacím: Egyszervolt.hu 1511 Bp.Pf.46. tel., fax: (36-1-) 2-14-14-14

OkosAnya blog

OkosAnya blog

Gyakorlati tanácsok játékos készségfejlesztéshez és gyermeknevelési problémákra kreatív megoldások.

Ovisvilág - Gyakorlati gyermeknevelési tanácsok szülőknek

Ovisvilág - Gyakorlati gyermeknevelési tanácsok szülőknek

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni, bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni? 3-7 éves korban nagyon nagy változások következnek be a gyermekek fejlődésében. Megváltoznak fizikailag, értelmileg, érzelmileg és szociálisan is. Különféle fejlődési fázisokon mennek át. Alakuló személyiségfejlődésükben az érzelmi, személyes függés - anya, apa, család - még erős, szorosan kötődnek- ölelj át szorosan!- fázis. Ilyenkor szokták mondani az anyukák, hogy alig lehet levakarni magamról. Aztán következik az első leválás, elszakadás- tegyél le!- fázis, ekkor már önállósulni kezdenek, de anya, apa mellett! /2-3 év/ Később megjelenik a hagyjál magamra!- fázis 3- 4- 5 évesen a leválás igénye erősebbé válik, a külső világ, környezet hatásai megnőnek, társakkal kapcsolatot kezdeményeznek, játékuk elmélyültebb lesz, érdeklődőek, kíváncsiak lesznek, mindenre befogadókká válnak. Testi, értelmi képességeik fejlődése ugrásszerű, többek közt ügyességet, kitartást, figyelmet tanulnak! Mert az ügyességet is tanulás útján sajátíthatják csak el és főleg akkor sikerül, ha mi felnőttek bízunk bennük, bátorítjuk, támogatjuk kezdeményezéseiket....

Tuti menü