Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mesehősök Oldalai képes leírás - Gyerek.tlap.hu
részletek »

Mesehősök Oldalai - Gyerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyerek.tlap.hu » Mesehősök Oldalai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Action Man

Action Man

Action Man is an action figure boys' toy launched in Britain in 1966 by Palitoy as a licensed copy of Hasbro's American "moveable fighting man": G.I. Joe. Action Man was originally produced and sold in the United Kingdom and Australia by Palitoy Ltd of Coalville, Leicestershire from 1966 until 1984 (Palitoy also offered sub-licenses to various toy manufacturers in various markets). The figure and accessories was originally based on the Hasbro (US) 1964 G.I. Joe figure (for 1966-1969 production). Hasbro's GI Joe figure was patented in 1966[1] Even the specific method of attaching the appendages was patented as a "Connection For Use In Toy Figures" [2] The first Action Man figures were Action Soldier, Action Sailor and Action Pilot. All were available in the four original hair colors: Blonde, Auburn, Brown and Black. They were accompanied by outfits depicting the participants of the Second World War. Action Man was subsequently reintroduced in 1993, based on the GI Joe Hall of Fame figure of that time.

Barbie

Barbie

Barbie egyike a legkelendőbb divatbabáknak. Előállítója a Mattel Inc; az 1959-ben indított játék mai napig jelentős bevételi forrása. A teremtőjének egy amerikai üzletasszonyt, Ruth Handlert (1916-2002) tartják, akit egy német baba, a Bild Lilli ihletett meg. Barbie majd 50 éven keresztül volt a játékpiac fontos része, több vita és per témája, ami során több alkalommal parodizálták a baba köré épített fiktív életmódot. Az idő során természetesen Barbie-nak is egyre több konkurenciával kellett szembenéznie a saját kategóriájában. Ruth Handler lánya, Barbara játékát figyelve vette észre, hogy gyermeke szereti a papírbabákat felnőtt ruhákba öltöztetni. Abban az időben a legtöbb gyermekjátékbaba gyermeket ábrázolt. Ruth ezt a piaci rést felfedezve megosztotta elképzelését egy felnőtt öltöztetőbabáról férjével, aki a Mattel játékvállalat egyik alapítója volt. A férfi azonban nem látott lehetőséget az ötletben. Egy 1956-os európai út során, amit gyermekeikkel, Barbarával és Kennethtel tettek, Ruth rátalált egy német játékbabára, a Bild Lillire. A felnőtt alakú Lilli baba pont olyan volt, mint amilyen Handler képzeletében megjelent, ezért vett belőle hármat. Egyet a lányának adott, a többit pedig elvitte a Mattelhez. A Lilli baba egy népszerű képregényhősön alapult, akit Reinhard Beuthin rajzolt a Die Bild-Zeitung számára. Lilli öntudatos nő volt, aki tudta, mit akar és nem habozott lépéseket tenni álmai valóra váltásáért. A Lilli babát 1955-ben hozták forgalomba Németországban, és habár eredetileg nem gyerekjátékként került a polcokra, hamar kelendő lett a kislányok között, akik élvezték, hogy számos különböző ruhába lehetett öltöztetni. Az Egyesült Államokba való visszatérése után Handler asszony elkezdett dolgozni a baba dizájnján a tervező Jack Ryan közreműködésével. A baba új nevet kapott: Ruth lánya után Barbie lett. Debütálása a New York-i American International Toy Fairen zajlott 1959. március 9-én. Ezt a napot szokás Barbie hivatalos születésnapjaként emlegetni. A Mattel megvette a jogokat 1964-ben a Bild Lilli babához, amit követően a Lilli gyártását beszüntették. Az első Barbie baba fekete és fehér zebracsíkos úszódresszt hordott, és lófarokba fogott frizurát; két verzióban volt kapható: szőke és barna hajjal. A baba, mint Tinédzser divat-modell került forgalomba, a ruháit a Mattel divattervezője: Charlotte Johnson kreálta. Az első Barbie-kat Japánban gyártották le, a ruháikat is ott varrták. Az első évben körülbelül 350 000 darabot adtak el.

Batman

Batman

Batman (eredetileg the Bat-Man, magyar fordításban olykor a Denevérember) egy kitalált szereplő, szuperhős a DC Comics képregényeiben. Első megjelenése a Detective Comics 27. számában volt 1939 májusában. A szereplőt Bob Kane rajzoló és Bill Finger író alkotta meg, bár hivatalosan csak Kane neve szerepelt a képregényfüzetben. Batman titkos személyazonossága Bruce Wayne, a milliárdos gyártulajdonos, playboy és emberbarát. Wayne gyermekként szemtanúja volt szülei meggyilkolásának, mely arra sarkallta, hogy testben és tudásban egyaránt eddze magát, hogy végül denevért mintázó öltözékét magára öltve harcoljon a bűn ellen.[1] Batman tevékenységeinek színhelye Gotham City, egy kitalált amerikai nagyváros, ahol segítői, mint például társa, Robin és lakája, Alfred Pennyworth támogatásával veszi fel a harcot a környék gonosztevőivel, akiknek többségét filmek és a ponyvairodalom szereplői ihlették. Ellentétben a legtöbb szuperhőssel, Batman nem rendelkezik emberfeletti képességekkel; ehelyett a bűnüldözésben tudását, testi erejét, nyomozói tehetségét, a tudomány és a technika vívmányait valamint a megfélemlítés erejét használja fel. Batman nem sokkal első megjelenése után igen nagy népszerűségre tett szert, és 1940-től már a nevét viselő képregényfüzetben jelentek meg kalandjai. A korok változásával a szereplő újabb és újabb megközelítésben tűnt fel. A kései 1960-as évek Batman című televíziós sorozata egy abszurd és bizarr légkört hozott létre a szereplő körül, melynek hatása a sorozat befejezése után még éveken át megmaradt. Számos alkotó dolgozott azon, hogy a szereplő visszatérjen sötét gyökereihez, melynek tetőpontja a Frank Miller által írt és rajzolt Batman: The Dark Knight Returns című minisorozat volt. A Tim Burton rendezésében készült, nagy sikerű 1989-es Batman és a 2005-ben, Christopher Nolan által rendezett Batman: Kezdődik! című filmek szintén hozzájárult a szereplő ismételten növekvő népszerűségéhez.[2] A kulturális szimbólummá vált Batmant számos médium átdolgozta, így rádió- és televíziós sorozatokban, filmekben valamint reklámtermékek formájában világméretű ismertségre tett szert.

Garfield

Garfield

A Garfield pár képből álló képregények címe, mely 1978. június 19-én látta meg a napvilágot Jim Davis tollából. A történetek címszereplője Garfield, egy lusta, kövér macska és gazdája, Jon. Később Jon kap egy kutyát, Ubult (eredetileg angolul Odie). A Garfield a világ egyik legnépszerűbb képregénye ma is. Főszereplők: -Garfield A történetek központi szereplője. Egy étteremben született. Garfield cinikus, lusta, narancssárga színű macska, aki folyton az evésre gondol. Kedvenc étele a lasagna. Reggelenként az ő szemében a kávé egy igazi kincs. Utálja a hétfőket, a februári hónapot, a postásokat, a kutyákat, a pókokat, a vekkerét és a mazsolát. Kedvenc időtöltése az evésen kívül az alvás. A hétfőket sokszor átalussza. Általában Jon fogyókúrára fogja és ilyenkor gyakori a látomás Garfieldnál és ez néha bonyodalmat okoz. Pl.: Nyalogatja a szomszéd szobrát, amiről azt hiszi, hogy fagyi. Garfield és Ubul közt nem éppen felhőtlen a kapcsolat, Garfield butusnak találja Ubult, mindig lelöki, és kigúnyolja hosszú nyelvét, és hogy mindenhova odanyálaz. Születésnapja előtt ünnepi képsorok tűnnek fel az újságban. Gazdája Jon Arbuckle. -Jon Arbuckle -Ubul

Hihetetlen család

Hihetetlen család

A Hihetetlen család egy Oscar-díjas animációs film a Pixar Animation Studios műhelyéből. A filmet Brad Bird, A Simpson-család korábbi direktora és a Szuperhaver című animációs film alkotója írta és rendezte. A Hihetetlen család eredetileg hagyományos animációs filmnek indult, de miután a Warner Bros. lezárta animációs részlegét, Brad Bird a Pixarhoz ment, munkájával együtt. A Hihetetlen család a Pixar hatodik filmje. A Walt Disney Pictures mutatta be és a Buena Vista Distribution forgalmazta az Egyesült Államokban 2004. november 5-én, az Egyesült Királyságban 2004. november 26-án; Magyarországon utóbbinál egy nappal előbb került a mozikba az InterCom forgalmazásában. Az Egyesült Államokban kétlemezes extra változatban került a DVD a boltokba (mind a szélesvásznú és a teljesképernyős verzió) 2005. március 15-én. Az Internet Movie Database adatai szerint 2005 legkeresettebb DVD-je lett 17.38 milliós eladással. A film a Bravo (az NBC Universal kábelhálózata) 100 legviccesebb film-listáján a 46.

Tuti menü