Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mese-Mesegyűjtemények képes leírás - Gyerek.tlap.hu
részletek »

Mese-Mesegyűjtemények - Gyerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyerek.tlap.hu » Mese-Mesegyűjtemények
Keresés
Találatok száma - 14 db
A legszebb versek, mesék egy helyen

A legszebb versek, mesék egy helyen

Anya Mesélj! egy serényen bővülő fabula oldal, ahol nem csak mesék, hanem költemények is találhatóak. Az össze gyűjtögetett fabulákat, világ meséinek is lehetne hívni, hiszen rengeteg nemzetiség fabulái találhatóak meg rajta. A tartalom színesítésére készségesen közzéteszem modern meseírók és dalnokok írásait is. Az oldal tartalmaz még sok háttérképet, és színezőket is. Az oldalainkon található mesékkel szettnénk fenntartani az olvasás örömét és a gyermekek fantáziájának fejlődését is. A gyerekek a mese tartalmát saját maguk által elképzelt világként jelenítik meg.

A Mosolyparádé alapítvány segítői a meseterápiában

A Mosolyparádé alapítvány segítői a meseterápiában

A Mosoly Alapítványnál krónikusan beteg, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítanak segítséget a meseterápiák segítségével. Köszönjük együttműködő partnereiknek, akik hozzájárulása nélkül nem sikerülhetett volna a mesék célba juttatása ! Csak egy párat sorolva: Hungexpo, Abaco.hu Kft, Human Dialog Kft, Médiaunió és még sokan mások!

Állatos mesék - Petshopstory - Winny a nyúl izgalmas kalandjai

Állatos mesék - Petshopstory - Winny a nyúl izgalmas kalandjai

A Petshopstory mesék által ismert szereplők, -Winny the Rabbit, Hodge The Hedgehog, Pat the Bat - meghódítják a tinik és a gyerekek szívét. Winny a fekete nyúl, rózsaszín átható tekintetével megdobogtatja a szíveket. Izgalmas kalandos történetei elkápráztatják olvasóinkat határon innen és túl. A mesék angolul is megjelennek, www.petshopstory.com oldalunkon. Kedvenceid: Winny the Rabbit, Hodge The Hedgehog, Pat the Bat, és barátaik most már pólókon és egyedi ajándékokon is megjelennek.Kiváló minőségű pólókon a flex és flock nyomás különleges varázst kölcsönöz pólódnak. Egyedi design, sötétben világító pólók, UV színek, és csillogó villogó glitter elkápráztat.

Almási Gábor Meséi

Almási Gábor Meséi

Almási Gábor Meséi. Korábban már fenn volt a linkgyűjteményben az oldal, csak az url címet kellene frissíteni. Köszönöm. Almási Gábor író 1979. május 22-én születtem Debrecenben, azóta itt is élek, mint nyakas civis. Én sokakkal ellentétben szeretem ezt a várost. Humán beállítottságú fiatalnak tartom magam, de a középiskola, ahová jártam, úgy gondolom, meghatározta, milyen irányban fejlődjek tovább. Érettségi után (mellett) ugyanis 3 szakmát szereztem, így számítógépkezelő, számítástechnikai szoftverüzemeltető, és számítástechnikus-gépgyártástechnológus vagyok. 1998 - ban jelentkeztem a Debreceni Egyetem fizikatanári szakára, ahová fel is vettek, de pár hét után otthagytam, aztán három évet dolgoztam egy szervizben, közben pedig jelentkeztem a Gábor Dénes Főiskolára, ahol mérnök-informatikus diplomát szereztem. A záróvizsgám másnapján nősültem meg. Feleségem egyben múzsám is, a verseimből, és meséimből ismert Kata. Lányunk, Veronika 2005 február 24-én született. 2007 április végére várjuk második gyermekünket. Jelenleg informatikatanárként dolgozom, miközben pedagógia szakon a Debreceni Egyetem diákja vagyok. Verseim 1999 szeptemberétől jelennek meg folyamatosan a Zászlónk című 1902-óta kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) szünetekkel megjelenő katolikus lapban. Hívő katolikus keresztény vagyok, rendszeresen járok templomba, templomi kórusban is énekelek. Már van egy kötetre való

Az égig érő erdő

Az égig érő erdő

Egy mese, melyben újra felfedezhetjük önmagunkat, a tündéreket és a minket körülvevő hétköznapi csodákat, mint pl: az esőben rejlő szépséget, egy pohár víz gyógyító erejét, a hála érzését. A történetben szereplő kisfiú a környezetén keresztül fedezi fel a lélek erejét, míg édesanyja kislánya segítségével újra önmagára talál. Közben pedig újraértelmeződik a szeretet fogalma is. A nyugalom kis erdejébe kerülünk a könyv olvasása közben, miközben önmagunkra ismerhetünk a szereplőkön keresztül.

Bábszínház - gyermekmesék bábokkal

Bábszínház - gyermekmesék bábokkal

Ki ne emlékezne a különleges bábos mesékre? Megismerhetjük az elterjedt, és ritkább meséket is bábos előadásban az oldalon. Fontos, hogy különböző, és készségfejlesztő mesékkel találkozhatnak a gyermekek az oldalon, ugyanis ennek köszönhetően fejlődik a szókincs, a képzelő erő is, amit későbbiekben az iskolában és az élet más területein is alkalmazhatnak. Ismerjék meg oldalunk, legyenek Önök is visszatérő vendégeink egy jó mesére. Bábszínház, hogy a régi időket is felelevenítsük és a felnőttek is újra gyerekek lehessenek csemetéikkel együtt.

Beck Andrea - A Titoktündér

Beck Andrea - A Titoktündér

Beck Andrea - A Titoktündér Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek a pozitív gondolkodásról, önbizalomról és megannyi másról, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen. Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Hogy mi az ami megmaradt? Varázslatos mesevilág egy különleges mesekönyvben, mely szórakozás és hasznos segítség szülő és gyermek számára. Többek között, HA: kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt bántják, beteg lesz, barátkozni vagy békülni kell, kistestvér születik, netán elveszít valamit.

Hetvenhét magyar népmese

Hetvenhét magyar népmese

A kis gömböc Kacor király A kakas és a pipe A kiskondás Együgyű Misó Az állatok nyelvén tudó juhász Fábólfaragott Péter A diákot erővel királlyá teszik Virág Péter Ribike Az együgyű csizmadia mint csodadoktor Az égigérő fa Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj A repülő kastély A táltos ökör Ilók és Mihók A róka és a farkas a lakodalomban A zöldszakállú király Erős János Aranyszóló pintyőke A malacon nyert királylány A legerősebb állat Kis Kolozs meg nagy Kolozs A muzsikáló ezüstkecske A szegény lányról, aki aranyvirágot lépik Tündérszép Ilona és Árgyélus A loncsos medve Jávorfából furulyácska A huszár és a szolgáló A bőgős fia meg az ördögök A farkas mulatni megy, azután szállni tanul Csinosomdrága A titkolódzó kisfiú és az ő kis kardja A kígyókirály gyűrűje A hiú király Rózsa vitéz Bendebukk A rest macska A becsületes tolvaj Marci A szamárrá változott barát Fanyűvő, Vasgyúró, Hegyhengergető A palóc meg az egri nagytemplom Három kívánság Rózsa és Ibolya Az igazmondó góbé még igazabb kalandjai A házasodni indult királyfiú A virágfejű ember Az öreg halász és nagyravágyó felesége Győző A három vándorló A halkisasszony A buták versenye Mese Bruncik királyfiról A libapásztorból lett királyn

Magyar Népmesék

Magyar Népmesék

Magyar Népmesék.hu: Naponta ingyen letöltheted, e remek magyar készítésű rajzfilm minden egyes epizódját, ráadásul már angolul is!

Hirdetés
Mese szereplők történetei

Mese szereplők történetei

A mese tartalmának ismerete hasznos dolog. Mivel a mesék sora egyre csak bővül, ezért előfordul, hogy a szülő nem tudja mindegyiknek a történetét. A honlapon egy helyen vannak összegyűjtve a legismertebbek leírásai, régi klasszikusok és a modernebbek egyaránt. Az oldalt átböngészve jobban el lehet igazodni a mesék világában, így az anyuka vagy apuka sokkal felkészültebb ebben a témában. Ahhoz is talál információkat, hogy milyen módon hozhatja közelebb gyermekéhez az egyes mese figurákat. Nézze meg a gyűjteményt!

Mesebirodalom

Mesebirodalom

Mesebirodalom - Mesék, Játékok, Versek, Mesekvíz, Chat, Pályázat....stb

meselandia

meselandia

Mesék gyerekeknek, melyek végén a történetek megértését vizsgáló, illetve segítő kérdések találhatóak. A kérdések korosztályonkénti lebontásban vannak a honlapon. Az egyik kisebbeknek (3-5 éveseknek) nyújt segítséget, a másik kérdés csoport pedig a nagyobbaknak (6 éveseknél idősebbeknek) segít jobban megérteni a meséket. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megtanuljanak úgy olvasni, hogy értik is azt amit olvasnak. Ebben segítenek ezek a kérdések.

Palóc népmesék

Palóc népmesék

Népmesék Nógrád megyéből. Ezek a mesék Nagy Zoltán könyvéből részletek, melyeket a nógrádi falvakból gyűjtött. Különlegességük, hogy palóc tájszólással íródtak, és 1000 db könyv került csak kiadásra, "Az Aranyhajú lány" címen.

Sok szép mese

Sok szép mese

Mesék gyűjteménye. Ha szereted a szép és tanulságos meséket, akkor érdemes lesz megnézned az oldalt, mert olyan meséket fogsz találni, amik biztosan el fogják nyerni a tetszésed. Sajnos napjainkban a rajzfilmek és a mesék egyre jobban eltérnek attól az irányelvtől amit régebben követtek. Ami a pozitív gondolkozás felé tereli a gyermekek személyiségét, és az adott mesében lévő esemény végén egy tanulságot tud levonni a gyerek, ami ugyancsak a pozitív élet szemlélet felé tereli a gyermekek gondolatait. Ez minden népmesében fellelhető, hiszen minden népnek és népcsoportnak, így nekünk Magyarnak is megvannak a meséink. Ilyen mese a Magyar népmesék melyből egy nagyon szép sorozatokat láthattunk a televízióban is. A mesemondás egy nagyon jó közös program egy gyermek és egy szülő közt, erősíti a kettejük kapcsolatát, és a gyermek személyiségének kifejlődését is nagyban segíti. Sajnos ez napjainkban már kezd feledésbe merülni, és ennek helyét betölti a televízió és az internet, de azért ne felejtsük el, hogy sokkal jobban fog örülni gyermekünk annak, ha a mesét nem a tévében látja, hanem az anyukája, vagy az apukája meséli el neki lefekvés előtt. Tegyünk egy próbát, meséljünk mi a gyermekü

Tuti menü