Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészség, Betegség, Segítség képes leírás - Gyerek.tlap.hu
részletek »

Egészség, Betegség, Segítség - Gyerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyerek.tlap.hu » Egészség, Betegség, Segítség
Keresés
Találatok száma - 26 db
 Fejlesztőkuckó

Fejlesztőkuckó

A honlap segítséget nyújthat a szülőknek, akinek megkésett mozgásfejlődésű, fogyatékkal élő gyermekük van és természetesen minden anyukának és apukának, aki érdeklődik a gyermeke fejlődése iránt. Tapasztalataim szerint nem minden esetben kapnak megfelelő felvilágosítást gyermekük fejlődésmenetéről. Cikkek címszó alatt olvashatnak a gyermekek normál ütemű fejlődéséről, a fejlődés során esetlegesen felmerülő problémákról, ezek megoldási módjairól, az iskolaérettség feltételeiről, stb. A terápiák menüpontban megismerkedhetnek az általam végzett terápiák mellett egyéb mozgás- és értelmi fejlesztésben használatos módszerek rövid leírásával. Webnaplómban időről-időre olvashatnak érdekes témákról rövid összefoglalót. Szakmai, személyes és egyéb számomra fontosnak tűnő területekről, melyet szeretnék megosztani Önökkel. Munkámmal segíteni szeretném a szülők tájékozódását a terápiák, fejlesztések útvesztőjében. Emellett tanácsaimmal, szaktudásommal támogatatom a szülőket gyermekeik fejlesztésével kapcsolatban mind a fórumon mind tanácsadásaimon. A kollégáim, társszakmák képviselői, hallgatók is találhatnak érdekességeket az oldalon. A későbbiekben cikkek menüpont alatt tovább bővítem

Abotusz

Abotusz

A magzatokat nekünk kell megmenteni a biztos haláltól! Oly módon, hogy mindenkiben tudatosítjuk, hogy Ők is emberek! Kedves Olvasó! Kérem Önt, ha úgy akar szerelmeskedni, hogy nem akar gyermeket, akkor védekezzen! Sokféle módszer létezik, még olyanok is, amelyeket az egyházak is támogatnak! Oladlunk segítésget szeretne nyújtani, minden embernek, senki se féljen. Mindenre van megoldás. Kérem látogassanak el oldalunkra. Köszönettel: ima csoport

Baba fogápolási tudnivalók

Baba fogápolási tudnivalók

Kicsit rágja is a cicit...ez sokszor igen kellemetlen a mamának, de a szoptatás során valójában a csemetének nagyon meg kell dolgoznia a táplálékért. Ebben nemcsak az intenzív szívás, hanem a rágáshoz hasonló mozgások is fellelhetőek. Ez a cumis táplálásnál nincs így, ott leginkább csak szívnia kell a gyermeknek. A megfelelő arc-és fogív fejlődés egyik záloga, hogy a gyerek jó rágóvá váljon. Ha ezt kiegészítjük a kellően tápláló és kevés lepedéket képző táplálékkal (sok gyümölcs, zöldség, megfelelő mennyiségű hús, de kevés fehér kenyér, süti, cukor) akkor sokat tettünk a fogak öntisztulásáért.

Baba, gyermek egészség

Baba, gyermek egészség

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Bátor Tábor Alapítvány

Bátor Tábor Alapítvány

A Bátor Tábor Alapítvány ingyenes élményterápiás programokat szervez súlyos betegségekben (mint például cukorbetegségben, vérzékenységben, daganatos valamint krónikus ízületi betegségben) szenvedő gyerekek és családjaik számára már 11 éve. A Bátor Tábor Alapítványról többet is megtudhat, ha felkeresi honlapunkat.

Biorezonancia.org kezelések

Biorezonancia.org kezelések

Prof Bill Nelson, a bioelektromos orvoslás és a biorezonancia kezelés területén végzett 20 éves kutatómunka során, Magyarországon fejlesztette ki. A SCIO rendszer képes arra, hogy a testben történő változásokat idejekorán felismerje, és azokat A SCIO rendszer néhány perc alatt 12.000 anyag frekvencia mintáját tesztel a páciennél.

Colief cseppek

Colief cseppek

A csecsemőkori hasfájás, éjszakai sírás oka a legtöbb esetben a baba bélrendszerében képződő gáz, mely feszítve a beleket, fájdalmat okoz. A Kólika Wessel ? féle kritériumai: - A baba kevesebb, mint öt hónapos - A baba sokat sír, több mint három órán át - Mindig sír etetés után - A baba este 6 óra után és éjjel sír a legtöbbet - A baba három vagy több napot sír egy héten - A baba elmúlt három hetes - A baba sír, és nincs egyéb betegségre utaló tünet a háttérben - Ha a baba sírása: intenzív és elhúzódó, arca kipirult, a lábait egyenesbe húzva pocija feszes, kemény tapintású, duzzadt és gázzal telt, kezét ökölbe szorítva tartja Az évek során a kólika okának feltárására számos kutatást folytattak. A vizsgálatok eredménye, hogy a kólika oka gyakran az élettani átmeneti laktóz intolerancia, azaz a laktáz enzim átmeneti hiánya lehet. Ez az enzim bontja le a tejcukrot ? laktózt ? és természetes módon a szervezetünkben jelen van. Laktóz (tejcukor) található mindenben, amit a baba élete első hónapjaiban eszik, így az anyatejben és a tápszerekben. Egyes szakemberek úgy vélik, hogy a kólikás fájdalmat kísérő hosszan tartó sírás a babák emésztőrendszerén

Crystal Child gyermekvitaminok

Crystal Child gyermekvitaminok

A Flavin7 és Flavin77 webáruházban étrend-kiegészítők és Crystal Complex termékek széles választékát találja. Válogasson kényelmesen a különböző élelmiszerek, kozmetikumok, Crystal Silver Natur Power, Nano Gold, Bio-Active csírák, természetes ásványi anyagok, nyomelemek, gyerekvitaminok, Flavin7, Flavin 77 termékek közül. Termékeink kiválóak a szív- és érrendszer megerősítésére, vérnyomás problémákra, immunrendszer erősítők, energetizálják a szervezetet, megerősítik az idegrendszert ezen kívül helyreállítják többek között a megfelelő koleszterinszintet. Nálunk minden terméket raktári áron tud megvásárolni. 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagját a GLS futárszolgálat ingyenesen szállítja házhoz ezen felül törzsvásárlói kedvezmények várják webáruházunkban!

Dr. Wolf sóterápia, sószoba építés

Dr. Wolf sóterápia, sószoba építés

A cégünk által kifejlesztett és alkalmazott száraz sóterápia mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymód. A terápia kialakításánál speciális sófalakat építünk. Természetes parajdi kősó felhasználásával, így a sós mikroklímát természetes úton, porlasztórendszerek felhasználása nélkül alakítjuk ki. A száraz sóterápia használata során fokozódik a légzőszervek nyálkahártyájának aktivitása, öntisztulása. Enyhülnek, illetve teljesen meg is szűnhetnek a gyulladásos folyamatok, mint pl. az arcüreggyulladás, homloküreg-gyulladás, vagy a hörghurutgyulladás. Továbbá a légúti megbetegedések, allergia, asztma, nátha esetén is bizonyítottan hatékony. De a magas vérnyomás, szívproblémák, alvászavar és dohányzás okozta irritációk is hatékonyan kezelhetők vele, és immunrendszer erősítő hatású.

Hirdetés
Egészséges környezet-Vorwerk

Egészséges környezet-Vorwerk

A Vorwerk Kobold termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Quality Direct Kft. Cégünk 2002-ben alakult, növekedése és ezzel a Vorwerk Kobold termékek magyarországi piachódítása 6 éve töretlen. Büszkék vagyunk arra, hogy mind több hazai háztartásban és intézményben takarítanak a világ minden pontján a minőség szimbólumaként is megjelenő Vorwerk Kobold készülékekkel.

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

A 2003-ban alapított Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése. A modern orvostudomány ma már lehetővé teszi, hogy a leukémiás gyermekek több mint 75%-a meggyógyuljon. Mindössze a megfelelő eszközök és rendszeres kezelések szükségesek.

Felnőtt- és gyermekfogászat az V. kerületben

Felnőtt- és gyermekfogászat az V. kerületben

Teljes körű fogászati kezeléseket kínál a Károlyi Dental fogorvosi klinika. A rendelőt Budapesten lehet felkeresni, az V. kerületben, a Ferenciek teréhez közel található Károlyi utcában. A fogorvosok mindenkit készséggel és szívélyesen fogadnak, bármilyen jellegű fogászati beavatkozásról is legyen szó. Különös figyelemmel a gyermekfogászati kezelésekre, a kicsik sem szenvednek hiányt a szép fogsor megszerzésében, és megtartásában. Fogszabályozás és egyéb rutin eljárások, valamint beavatkozások kedvezményesen, időpont egyeztetést követően vehetőek igénybe.

Fertőző gyermekbetegségek

Fertőző gyermekbetegségek

A gyermekbetegségek olyan gyermekeket veszélyeztető betegségek, fertőzések, melyek lehetnek gyors vagy lassabb lefolyásúak, érinthetnek egyetlen gyermeket vagy akár egész gyerekközösségeket, családokat, lehetnek akár fertőzőek. Az oldalon az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak a gyermekeket érintő, veszélyeztető betegségekről, fertőzésekről, mint a bárányhimlő, a rotavírus, a légúti fertőzések, az asztma, azok tüneteiről, gyógymódjáról és a megelőzéséről. A gyermekeket kisgyermekkori balesetek is érhetik, melyek megelőzése is a szülők feladata. A fentieken kívül orvosi tanácsokat kaphatnak, megtörtént, tanulságos esetekről olvashatnak, online tanácsadást is igénybe vehetnek az aggódó szülők.

Gyermek fogszabályozás Szeged

Gyermek fogszabályozás Szeged

Tinédzser korban alakul ki a végleges maradó fogazat, az állcsontok aktívan növekszenek, elérik végleges helyzetüket, nagyságukat. Ekkor mind kivehető, mind rögzített készülékekkel hatásosan kezelhetjük az eltéréseket. Kivehető készülékekkel elsősorban az állcsontok növekedését irányíthatjuk. Ezek a mindkét állcsontra ható vagy más néven funkcionális kezelések. Egy jól sikerült gyermekkori fogszabályozás növeli a gyermek önbecsülését, megelőzheti a tinédzserek gonosz csúfolását. Végül is a fogszabályozás = vonzó mosoly, ami egy egészséges gyermek!

Ha gyermeke dadog

Ha gyermeke dadog

A beszéd tulajdonképpen a születés utáni felsírással kezdődik. Az ezt követő 2 éven belül gyorsan fejlődik a gyerek, megtanulja a hangokat, szavak és majd a rövidebb mondatok képzését. Ha valamikor 2-6 éves kor között kezd hosszabb mondatokban beszélni, akkor előfordulhat, hogy feltűnő nehézségei lesznek a gördülékeny, fesztelen beszéddel. Minden gyerek ismétel szavakat és mondatrészeket, tétováznak és problémájuk van a folyékony beszéddel, de néhányuknál ez súlyosabb és hosszabb ideig tart. Ha az Ön gyermeke egy, azon gyerekek közül, akiknek a nehézsége komolyabbnak tűnik, akkor Ön biztosan aggódik: rosszabb lesz, vagy elmúlik? Reméljük, hogy néhány kérdését megválaszoljuk. Dadog a gyermek? A dadogás megszakítja a folyamatos beszédet, de ezt más tényezők is okozhatják. Mindannyian ismételünk szavakat, szótagokat, így a mi beszédünk sem hibátlan és folyékony. Mi is megállunk, szavakat, hangokat iktatunk be, úgy, hogy a mondat, amit mondani akarunk, bizonytalan lesz. Szótagokat cserélünk, visszalépünk és megismételjük azokat a mondatokat, amelyek valamilyen módon érthetetlenek voltak.

Immunerősítő gyerekeknek

Immunerősítő gyerekeknek

Ha mindennap egy keveset fogyasztunk a virágporból, már sokat teszünk egészségünkért. Az immunerősítés az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy megvédjük magunkat a betegségekkel szemben. Legyen szó fertőzésekről vagy rákról, a virágpor átfogó védelmet nyújt szervezetünk számára. Biztosítja a szükséges tápanyagok pótlását, melyek révén immunerősítő hatása mellett fontos szerepet játszik az emésztő- és a keringési rendszer megfelelő működésében is. A virágpor különleges természetes táplálék, mely kizárólag hasznos anyagokat tartalmaz. Immunerősítőként teljeskörűen gondoskodik az egészség megőrzéséről.

Iskolai hiányzás megelőzése

Iskolai hiányzás megelőzése

Az European Respiratory Society 2010-es barcelonai konferenciáján Mario Cazzola professzor és munkatársai bemutatták annak a három hónapos klinikai vizsgálatnak az eredményeit, melyet a probiotikumok és az iskolás korú gyerekek egészségének összefüggésének vizsgálatára folytattak le. A három hónapos, dupla-vak, placebo kontrollált vizsgálatba 135 egészséges diákot vontak be, olyanokat, akik a vizsgálatot megelőző évben legalább három esetben vagy felső légúti, vagy gyomor- bélrendszeri betegségben szenvedtek. Az egyik csoport placebot, a másik egy probiotikus baktériumokból álló összetett készítményt (egy lactobacillus és két bifidobaktérium törzs keverékét) és a probiotikumok növekedését elősegítő prebiotikumot is kapott.

Tuti menü